HTML

Uzoni Pál városi közéleti blogja

Friss topikok

Címkék

Sajtótájékoztató - 2012.10.04.

2012.10.04. 13:49 uzoni.pal

Takarékosan, ésszerűen, célszerűen

Mind az ország, mind az önkormányzat helyzete, de különösen Sopron városáé - amely az egyik legeladósodottabb település az országban -  pénzügyileg nagyon nehéz. A mindenkori kormányzó pártok által irányított önkormányzatok szinte kivétel nélkül csőd közeli állapotban vannak.

Eljött annak az ideje, hogy pártsemleges, hozzáértő civilek vegyenek részt a városok irányításában. A takarékosság, az ésszerűség és a célszerűség kell, hogy meghatározza a képviselők és a városvezetők munkáját, nem a mindenkori pártérdek.

Sopronban is azt látjuk, hogy látvány beruházások készülnek, a választási kampányra hirtelen lesz pénz több kilométeres utak felújítására, széles sávú Internet bevezetésére, több millió forintba kerülő kampányanyagokra.

A város eladósodottsága már elkezdődött a Globex üggyel és a folyamatos működésre felvett hitelekkel, rossz pénzügyi döntésekkel (svájci frankban felvett hitelek, rosszkor átváltott tartozások stb.).

Amennyiben megtisztelnek azzal, hogy önkormányzati képviselő lehetek, azon dolgozom, hogy ez a folyamat megálljon, globálisan gondolkodom, és lokálisan cselekszem.

Mindaddig lemondok a tiszteletdíjamról - s erre szólítom fel leendő képviselőtársaimat is - amíg nem tudunk olyan gazdasági évet produkálni, amikor megállítjuk a működésre felvett hitelek áradatát.

Nagycsaládosként megtanultam, hogy csak annyit költhetünk, amennyi bevételünk van, és ésszerűen, takarékosan kell élni. Egy önkormányzat is olyan, mint egy nagy család. Nem lehet nyakra-főre költekezni büntetlenül, nem lehet arra hivatkozni, hogy majd megoldják a következő önkormányzatok, mert ebben az esetben nem csak gyermekeink jövőjét, hanem már az elkövetkezendő éveket is feléljük.

Felelős édesapaként és felelős városatyaként kívánom a munkámat végezni, mind a magánéletemben, mind a közért való munkálkodásomban.

Kérem Önöket, hogy győzzék le a pártok jórészt öncélú politizálása által kialakult apátiájukat, és adják meg a lehetőséget a civileknek, október 07-én nekem, 2014-ben pedig a többi önkormányzati civil jelöltnek!

Eddigi támogatásukat is megköszönve, ígérem bizalmukat megszolgálom, s várom felelős döntésüket a szavazófülkéknél.

Sopron, 2012. október 04.

                                                             Tisztelettel és barátsággal: 

                                                              Uzoni Pál, képviselőjelölt

Regionális napilap tudósítása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzoni.blog.hu/api/trackback/id/tr504819838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása