HTML

Uzoni Pál városi közéleti blogja

Friss topikok

Címkék

Legyen újra egy, ami összetartozik! - Sajtótájékoztató Bánfalván

2012.08.30. 20:11 uzoni.pal

Sajtótájékoztatónkat nem véletlenül tartjuk itt a Hajnal téren, mely Bánfalva központja már több évtizede. Ugyanakkor a 2012. október 07-i időközi választáson nem tartozik a nagy történelmi hagyományokkal rendelkező bánfalvi körzethez úgy, ahogy a Gesztenyés körút sem, a bánfalvi templom, sőt az Ady Endre úti Bánfalvi Óvoda és környéke sem.

Az itt élők is döbbenten figyelték, ahogy pártpolitikai érdekből a Bánfalva történelmében hagyományosan összetartozó, és a rendszerváltozás óta egyértelműen egy körzethez tartozó terület ketté lett vágva. Ennek nem volt más oka, mint az a pártpolitikai érdek, hogy optimalizálják a hatalmon lévők a szavazataikat. A folyamatos egymásnak feszülés, ellenségeskedés, ami országos szinten már hosszú ideje mételyezi a közhangulatot, helyi szinten is érződik.

Amennyiben megtisztelnek bizalmukkal, minden erőmmel azon leszek, hogy legyen újra együtt, ami összetartozik, így Bánfalva és környéke a régi hagyományoknak megfelelően egy választási körzet legyen.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a közösség - Bánfalva, és a szomszédságában lévő Ágfalvi úti lakópark - rendelkezzen részönkormányzattal, ahol tiszteletdíj nélkül, a közösség érdekében munkálkodjanak az itt lakók problémáit megoldva, érdekeiket képviselve. Ez a közösség legalább annyit megérdemel, mint Tómalom, Jereván, Balf, ahol működnek részönkormányzatok.

Én, aki egyedüli civil jelölt vagyok, már gyermekkoromban megtanultam a 7 gyermekes családban, és azt képviseljük feleségemmel és 3 gyermekemmel most is, hogy egy család, egy közösség csak akkor működik eredményesen mind mentálisan, mind gazdaságilag, ha békésen, egymásra odafigyelve, egymást segítve élnek.

Sajnos a politikában nem ezt tapasztaljuk sem országos, sem helyi szinten. A jelenlegi gyűlölködő „egymást megsemmisíteni akaró” pártpolitizálás a nehéz gazdasági helyzetünket tovább mélyíti.

Kérem Önöket, hogy 2012. október 07-én szavazataikkal támogassák a józan hangú, értékekre figyelő, és egymás eredményeit elismerő, hozzáértő civil politizálást!

Eddigi széles körű támogatásukat is megköszönve bízunk a békességes párbeszéd erejében és az Önök szavazataiban.

 

Sopron, 2012. augusztus 30.                                                            

                                                                          Uzoni Pál

                                                    Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület

                                                              önkormányzati képviselőjelöltje

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzoni.blog.hu/api/trackback/id/tr254742584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása